blog

Heeft jouw keuken een upgrade nodig?

In vele huizen heeft de keuken niet alleen een functionele, maar ook een sociale functie. Het is de plek waar je creatief omgaat met jouw avondeten en in vele huizen is het ook de plek waar je samen aan tafel zit en eet.

Olivier Stroobant

Geschreven op 16 november 2022

De keuken wordt vaak het “hart van het huis” genoemd, en daar is een goede reden voor. De keuken is immers niet alleen de plaats waar de maaltijden worden bereid, maar ook de plaats waar het gezin samenkomt om ze samen op te eten. Het is een kunst om een keuken goed in te richten, want je wilt of moet waarschijnlijk optimaal gebruik maken van de ruimte die je hebt, maar tegelijkertijd moet de keuken een ruimte zijn waarin geleefd kan worden. We presenteren je graag enkele ideeën die je kunt gebruiken als inspiratie om je keuken zo in te richten dat hij idealiter een mooie omgeving wordt voor mensen om in samen te komen. Je zult zien dat je zeer effectief gebruik kunt maken van de vierkante meters die je tot je beschikking hebt als je je meubilair met zorg uitkiest.

Investeer in een mooie tafel om aan te eten

Zoals gezegd is de keuken niet alleen de plaats waar de maaltijden worden bereid, maar ook waar ze worden geconsumeerd. Daarom is een goede eetkamertafel van vitaal belang. Het is mogelijk dat je niet elke maaltijd met dezelfde mensen eet; soms zitten er gasten bij je aan tafel, en andere keren eet je misschien alleen met je partner en kind(eren). Kies een eetkamertafel die verlengd kan worden als je zo efficiënt mogelijk gebruik wilt maken van de ruimte die je hebt. Dit kan veel ruimte bieden, maar als het niet nodig is, kun je het gewoon weer in elkaar schuiven, en dan heb je een geweldige, eenvoudige tafel waaraan je met een paar mensen kunt eten.

Heb je een eiland in de keuken?

Het eiland in de keuken heeft zijn rentree gemaakt. Deze nieuwe toevoeging aan je keuken lijkt tegenwoordig in steeds meer huizen zijn intrede te doen. Want de keuken is nu geïntegreerd met het eetgedeelte dankzij de aanwezigheid van het kookeiland. Je kunt zelfs barkrukken kopen om rond het kookeiland te plaatsen als je de dingen naar een hoger niveau wilt tillen. Dit maakt het mogelijk voor zowel gezinsleden als gasten om aan het kookeiland plaats te nemen terwijl het eten door de kok wordt bereid. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat de kok zich niet uit het gezelschap hoeft te verontschuldigen om zijn taken voor te bereiden. Het is mogelijk om een echt warme en uitnodigende sfeer te creëren door samen rond het kookeiland te gaan zitten. Terwijl je geniet van een heerlijk glas wijn terwijl je neerploft op je favoriete barkruk, kun je de bereiding van een verrukkelijke maaltijd gadeslaan.

De keuze van materialen zijn doorslaggevend.

Je vraagt je misschien af waarom het zo belangrijk is om de juiste materialen te kiezen. Alles wat je gebruikt en alles wat je aanraakt heeft betekenis. Niet alleen de levensduur van de in de keuken gebruikte materialen is van belang, maar zelfs het simpele kijken ernaar kan een belangrijk effect hebben op je stemming. Als je met je hand over een gladde, gepolijste marmeren steen gaat, of zelfs als je lades open en dicht gaan met een kleine pauze ertussen, kun je niet anders dan een gevoel van volkomen tevredenheid krijgen.

Er zijn geen luid dichtslaande deuren, maar wel scharnieren die glimmen als nieuw en vertragingsmechanismen die de lade op het laatst zachtjes sluiten. Kies je benodigdheden zorgvuldig, zodat je uiteindelijk geen tijd of geld verspilt. Ze zullen heel lang meegaan, en ze zullen je een gevoel van geluk geven dat niet gerepliceerd kan worden.

error: