blog

De voor- en nadelen van Corian® op een rijtje

In dit artikel gaan we dieper in op Corian® als plaatmateriaal en stellen we enkele cruciale vragen die je zullen helpen een zo weloverwogen mogelijke beslissing te nemen over het materiaal dat je gebruikt.

Olivier Stroobant

Geschreven op 12 september 2022

Wat is de samenstelling van Corian®?

Het materiaal dat bekend staat als Corian® is behoorlijk duurzaam. Het is een homogeen plaatmateriaal dat stevig is en geen poriën bevat. Het bestaat voor ongeveer een derde uit acryl en voor twee derde uit natuurlijke mineralen. Door zijn uitzonderlijk hoge hardheid biedt het een optimale weerstand tegen krassen en stoten, die beide steevast veroorzaakt worden door normaal gebruik. Door de duurzame aard van het materiaal kunnen zelfs de jongste leden van het gezin vertrouwd worden om te helpen met huishoudelijke klusjes als de afwas of het nemen van een bad. Bovendien reflecteert Corian® geen licht. Er zijn geen problemen met te veel lichtreflecties in de keuken of de badkamer.

Is Corian® een duurzaam materiaal?

Elke soort stof heeft een unieke reeks gevoeligheden. Dit geldt ook voor Corian®. Als je gaat winkelen voor een Corian® keuken, zijn de volgende eigenschappen het belangrijkst om op te letten:

  • Omdat Corian® niet bestand is tegen hitte, mag het werkblad niet gebruikt worden voor heet kookgerei.
  • Zuren kunnen schade veroorzaken aan oppervlakken van Corian® (dus tomaten en citroenen moeten op een snijplank worden gesneden).
  • Corian® is gemakkelijk te bekrassen en te deuken.

De voordelen van een keukenblad van Corian® zijn ongelooflijk. Vooral vanwege het gemak waarmee het gepersonaliseerd kan worden en de eenvoud waarmee het gerepareerd kan worden als het eenmaal beschadigd is. Corian® is echter niet de beste keuze voor elk ontwerp. Daarom moet het echt passen bij de stijl die je voor ogen hebt. Het feit dat Corian® in de meest uiteenlopende vormen kan worden vervaardigd is een van zijn vele voordelen.

Weet je niet zeker of een aanrechtblad van Corian® aan je eisen voldoet? Denk dan eens na over het gebruik van verschillende materialen voor je aanrechtbladen, zoals:

  • Keukenwerkbladen van beton
  • Houten keukenbladen
  • Granieten keukenbladen
error: